Voetbal

Koeman 'heel teleurgesteld' na remise Southampton

Ronald Koeman baalde zaterdag flink van het 1-1 gelijkspel van Southampton in de uitwedstrijd tegen Everton. 

"Door de personele problemen bij Everton kregen we een uitgelezen mogelijkheid om te winnen, maar dat hebben we nagelaten. Daarom ben ik heel erg teleurgesteld", aldus de coach op de clubsite van 'The Saints'

Southampton had het betere van het spel, maar kwam na 68 minuten spelen op een 1-0 achterstand. Sadio Mané hielp de bezoekers een kwartier voor tijd aan een punt.

Productiviteit

Koeman vond dat zijn ploeg het vooral in de eerste helft heeft laten liggen. "In de eerste 45 minuten kregen we voldoende ruimte om kansen te creëren, maar dat deden we veel te weinig. Ik miste productiviteit."

"Na rust reageerden we wel goed op de tegentreffer", aldus Koeman. "Maar over de hele wedstrijd gezien was het gewoon niet goed genoeg. We hadden meer kwaliteit op het veld staan en kunnen veel beter."

Southampton blijft nu met 51 punten op de zevende plek steken in de Premier League. De ploeg van Maarten Stekelenburg, Virgil van Dijk, Jordy Clasie en Cuco Martina heeft bovendien een wedstrijd meer gespeeld dan nummer zes West Ham United. 

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Schöne ziet Ajax volwassener worden

Schöne ziet Ajax volwassener worden
'We zitten op de goede weg en ik zie een stijgende lijn'
Tip de redactie