Vooronderzoek naar breken ruit door PSV-verdediger Arias

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar PSV'er Santiago Arias, die zaterdag tijdens het duel met Willem II een ruit brak in de catacomben van het Philips Stadion.

De KNVB meldt maandag in een persbericht dat er een onderzoek gestart kan worden, omdat er mogelijk sprake was van "onbehoorlijk gedrag".

Arias sloeg de ruit stuk nadat hij een tweede gele kaart en dus rood had gekregen van arbiter Bas Nijhuis.

De aanklager wil een reactie van de Colombiaanse back en wil ook van PSV horen welke maatregelen de Eindhovenaren namen of nog gaan nemen.

Arias en zijn club hebben tot dinsdagmiddag 12.00 uur om te reageren.

Geen boete

PSV meldde eerder op maandag dat de Brabanders Arias twee keer extra inzetten bij maatschappelijke activiteiten van de club als straf voor het breken van de ruit.

Dat was de uitkomst van het gesprek maandagmorgen tussen de verdediger en trainer Phillip Cocu. Arias krijgt geen boete. Hij zal wel de rekening voor een nieuwe ruit betalen.

Cocu en algemeen directeur Toon Gerbrands maakten na de met 2-0 gewonnen wedstrijd in het Philips Stadion al duidelijk dat de actie van de 24-jarige Arias "niet past" bij PSV.

Door zijn twee gele kaarten tegen Willem II mist Arias zaterdagavond de uitwedstrijd van de regerend kampioen tegen Roda JC.

Bij winst in Kerkrade neemt PSV (tijdelijk) de koppositie in de Eredivisie over van Ajax. De Amsterdammers hebben twee punten meer en spelen op zondag thuis tegen FC Utrecht.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie