Vooronderzoek naar breken ruit door PSV-verdediger Arias

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar PSV'er Santiago Arias, die zaterdag tijdens het duel met Willem II een ruit brak in de catacomben van het Philips Stadion.

De KNVB meldt maandag in een persbericht dat er een onderzoek gestart kan worden, omdat er mogelijk sprake was van "onbehoorlijk gedrag".

Arias sloeg de ruit stuk nadat hij een tweede gele kaart en dus rood had gekregen van arbiter Bas Nijhuis.

De aanklager wil een reactie van de Colombiaanse back en wil ook van PSV horen welke maatregelen de Eindhovenaren namen of nog gaan nemen.

Arias en zijn club hebben tot dinsdagmiddag 12.00 uur om te reageren.

Geen boete

PSV meldde eerder op maandag dat de Brabanders Arias twee keer extra inzetten bij maatschappelijke activiteiten van de club als straf voor het breken van de ruit.

Dat was de uitkomst van het gesprek maandagmorgen tussen de verdediger en trainer Phillip Cocu. Arias krijgt geen boete. Hij zal wel de rekening voor een nieuwe ruit betalen.

Cocu en algemeen directeur Toon Gerbrands maakten na de met 2-0 gewonnen wedstrijd in het Philips Stadion al duidelijk dat de actie van de 24-jarige Arias "niet past" bij PSV.

Door zijn twee gele kaarten tegen Willem II mist Arias zaterdagavond de uitwedstrijd van de regerend kampioen tegen Roda JC.

Bij winst in Kerkrade neemt PSV (tijdelijk) de koppositie in de Eredivisie over van Ajax. De Amsterdammers hebben twee punten meer en spelen op zondag thuis tegen FC Utrecht.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie