Tete verwacht dit seizoen nog rentree te maken bij Ajax

Kenny Tete is op de weg terug van zwaar blessureleed, maar de rechtsback beseft dat een rentree in de hoofdmacht van Ajax nog even op zich laat wachten.

"Sowieso moet ik eerst een wedstrijd met Jong Ajax spelen. Daarna hoop ik mijn plekje bij het eerste weer te veroveren. Als het zo door blijft gaan, denk ik wel dat ik fit genoeg ben om dit seizoen nog te spelen", aldus Tete donderdag op de clubsite van de Amsterdammers.

Tete scheurde eind januari in het thuisduel met Vitesse zijn enkelband af. Deze week hervatte de tweevoudig international van Oranje de groepstraining, maar hij ontbreekt zondag nog in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

"We kijken van dag tot dag of ik geen reactie krijg. De trainingen gaan wel lekker. Ik voel me goed, ben klachtenvrij en gretig", aldus Tete, die het naar eigen zeggen erg lastig heeft gehad gedurende zijn revalidatie. 

Chagrijnig

"Je mag best weten dat ik acht weken erg chagrijnig ben geweest. Ik heb in een dip gezeten en iedereen om me heen heeft dat ook gemerkt. Ze zien nu dat ik rustiger en weer gelukkig ben."

Tete heeft dan ook goede hoop dat hij dit seizoen nog in actie kan komen, maar de jonge Ajacied blijft wel realistisch. "Ik mis nog balgevoel en wedstrijdritme. Daarnaast ben ik conditioneel nog niet terug op mijn niveau. Het was zwaar, maar het wordt nog zwaarder."

Lees meer over:

Uitslagen en programma Afrika Cup

Uitslagen en programma Afrika Cup
Zestien landen strijden tot en met 5 februari in Gabon om de titel van beste Afrikaanse voetballand.

Wintertransfers Eredivisie

Wintertransfers Eredivisie
Heerenveen neemt het Noorse supertalent Martin Ödegaard op huurbasis over van Real Madrid.
Tip de redactie