Voetbal

Trainer Keizer verwacht 'mentaal zware tijd' voor hekkensluiter Cambuur

Trainer Marcel Keizer van hekkensluiter SC Cambuur baalde zaterdagavond flink van de manier waarop zijn ploeg de wedstrijd tegen Roda JC (1-0 verlies) uit handen gaf.

"Zo'n nederlaag doen we onszelf aan door een slordig moment vlak na rust. Door die ene tegengoal moesten we de hele tweede helft achter de feiten aan voetballen", concludeerde de coach na afloop in Leeuwarden tegen de NOS

Door de nederlaag verzuimde Cambuur bovendien te profiteren van de verliespartij van De Graafschap, dat op bezoek bij Feyenoord met 3-1 onderuit ging.

De ploeg uit Doetinchem heeft nog altijd een punt meer dan Cambuur en staat daarmee op de zeventiende plaats. Keizer voorspelt een pittige degradatiestrijd en niet alleen op het speltechnische vlak.

Cambuur-Roda JC in beeld

Mentaal

"Het wordt vooral mentaal een zware tijd voor ons, want nu moéten we. Aan de andere kant kunnen er ook krachten bovendrijven die ons overwinningen kunnen bezorgen."

Na de interlandperiode wacht over twee weken de kraker tussen De Graafschap en Cambuur. "We hebben alles nog in eigen hand en mijn spelers geven alles wat ze hebben. Ik geloof in een zege, daar zijn we ook wel aan toe."

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie