Voetbal

Benzema gehoord als getuige in witwaszaak

Real Madrid-aanvaller Karim Benzema is enkele maanden geleden als getuige gehoord in een witwaszaak. Dat heeft een naaste bron van de Fransman vrijdag bevestigd na berichtgeving in de Franse krant La Libération.

Het Parijse OM opende op 17 september een onderzoek naar de aankoop van een klein bedrijf door een firma waar Benzema mede-eigenaar van is. Het bedrijfje werd vervolgens weer met flink verlies verkocht.

"Hij eindigde als aandeelhouder van een restaurant en verloor een aanzienlijke hoeveelheid geld", aldus de bron over Benzema.

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat Benzema betrokken is bij een dubieuze zaak. Hij wordt ook verdacht van het afpersen van collega-international Mathieu Valbuena.

De 81-voudig international mag daardoor niet uitkomen voor het Franse nationale elftal. Wat de Franse bond betreft, wordt Benzema pas weer opgeroepen voor de nationale ploeg als het geschil met Valbuena juridisch volledig is afgewikkeld.

Eerder deze maand besliste een rechter in Versailles dat Benzema, die zelf afpersing ontkent, weer met Valbuena mag samenspelen.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie