Voetbal

Kalezic is blij dat tactiek tegen FC Utrecht winst oplevert

Trainer Darije Kalezic van Roda JC was donderdag in zijn nopjes over het feit dat zijn tactiek tegen FC Utrecht resulteerde in de eerste thuiszege in de eredivisie sinds eind augustus. 

''We wilden FC Utrecht geen ruimte geven en niet laten voetballen'', zei de coach van de Limburgers na de 1-0 overwinning. ''We zakten ver terug en hielden achterin een mannetje over. Bovendien haalden we Ayoub uit de wedstrijd. Hij is, net als bijna alle spelers van FC Utrecht, in bloedvorm.''

Zijn collega Erik ten Hag van FC Utrecht baalde van de eerste nederlaag sinds eind november. De coach beseft dat zijn ploeg de nederlaag aan zichzelf te wijten heeft.

''Als je wil winnen in de topsport, moet je alles geven. Dat was de laatste weken onze kracht. We hebben de wedstrijd tegen Roda JC gecontroleerd, maar te weinig kansen afgedwongen.''

Angstig

FC Utrecht-aanvoerder Mark van der Maarel sprak bij de NOS van een wijze les. ''We zijn keihard naar beneden gevallen nadat we eerder de hemel waren ingeprezen'', doelde hij op de succesvolle serie van vijf overwinningen en een gelijkspel.

''Het gaat nu eenmaal niet vanzelf. We hebben hier veel te angstig gespeeld. Er zat geen beweging en geen diepgang in. We staan weer met beide benen op de grond."

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie