Neymar moet 100.000 euro aan achterstallige belasting betalen

Neymar moet in zijn vaderland Brazilië nog 100.000 euro achterstallige belasting betalen. Een rechtbank in São Paulo sommeerde de aanvaller van FC Barcelona en zijn vader het bedrag zo snel mogelijk over te maken aan de Braziliaanse fiscus.

Het gaat om inkomstenbelasting die Neymar nog verschuldigd is over de jaren 2007 en 2008.

De aanvoerder van het Braziliaanse elftal en zijn vader verzuimden die aan te geven, omdat het geld niet persoonlijk voor hem was bestemd, maar voor zijn sportbedrijf NR. Die redenatie sneed geen hout, oordeelde de rechter.

Het is niet de enige belastingkwestie die speelt bij Neymar. Hij wordt in een andere zaak ervan beschuldigd omgerekend liefst 14 miljoen euro belasting te hebben ontdoken in de jaren 2011 tot 2013. De rechter heeft zelfs al meer dan 40 miljoen euro van zijn vermogen bevroren in deze zaak.

Die zaak heeft alles te maken met de transfer van Neymar van FC Santos naar Barcelona in 2013. Officieel ontving Santos 17,1 miljoen euro voor de sterspeler, maar onderzoek in Spanje wees later uit dat Barcelona ruim 83 miljoen euro had uitgegeven aan de transactie.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie