Voetbal

Rechtszaak Ajax-verdediger Tete uitgesteld

De rechtszaak tegen Ajax-verdediger Kenny Tete is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De rechter ging woensdag in op het verzoek van zijn advocaat om nog getuigen te horen.

De 20-jarige Tete moet zich verantwoorden voor de rechtbank in Amsterdam omdat hij zich in de nacht van 5 op 6 december zou hebben verzet bij zijn aanhouding, nadat hij betrokken was bij een vechtpartij.

Eerder die avond speelde Tete met Ajax in de Arena tegen sc Heerenveen (5-2 winst). Hij zou bij zijn aanhouding ook een agent hebben beledigd.

Volgens AT5 zou Tete tegen de agent hebben gezegd: "Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer." Na zijn aanhouding bracht Tete de rest van de nacht door op het politiebureau. De volgende ochtend werd hij weer vrijgelaten.

Woensdag voor de politierechter ontkende Tete alle aantijgingen. Hij en zijn raadsman zeiden dat er nog enkele andere jongens bij waren op de bewuste avond. De rechter-commissaris gaat hen nog horen als getuigen.

Opgeblazen

Tete was bij de rechtbank op krukken gearriveerd, nadat hij dinsdag geopereerd werd. De rechtsback scheurde zaterdag zijn enkelband af in het eredivisieduel met Vitesse (1-0 winst) en kan tien tot twaalf weken niet in actie komen.

"Het is vervelend wat er is voorgevallen, maar het is allemaal opgeblazen. Ik heb hem niet geslagen", zei Tete bij de rechtbank tegen het AD.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie