Voetbal

BBC schrapt debat FIFA-kandidaten

Het door de BBC geplande televisiedebat tussen de vijf kandidaten voor het voorzitterschap bij wereldvoetbalbond FIFA gaat niet door.

Alleen de Fransman Jérôme Champagne had toegezegd op 15 februari, elf dagen voor de verkiezing, naar de studio van de Britse omroep in Londen te komen. De andere vier kandidaten konden of wilden niet.

Eerder al liep een poging van de Amerikaanse sportzender ESPN om zo'n debat te organiseren op niets uit. Champagne en de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein wilden meedoen aan het voor 29 januari geplande tv-optreden, de andere drie kanshebbers. Ook een debat bij de EU ging deze week niet door.

De BBC liep tegen hetzelfde probleem aan. De favoriet voor de opvolging van Sepp Blatter, sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa uit Bahrein, weigert in debat te gaan met zijn tegenstrevers.

Tokyo Sexwale uit Zuid-Afrika heeft op 15 februari andere verplichtingen buiten Europa, de Zwitser Gianni Infantino wilde om soortgelijke redenen alleen via een videoverbinding meepraten en prins Ali twijfelde over deelname.

Lees meer over:

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
De Nederlanders spelen geen rol van betekenis op de 500 meter in het vernieuwde Thialf.
Tip de redactie