Voetbal

NAC Breda loopt tweede plaats mis door verlies bij Jong Ajax

NAC Breda heeft maandagavond de kans om de tweede plaats in de Jupiler League over te nemen van VVV-Venlo laten liggen. Op bezoek bij Jong Ajax werd met 2-1 verloren.

Alle treffers vielen na rust. Na 52 minuten bracht Vaclav Cerny de Amsterdammers aan de leiding en vier minuten was het Frenkie de Jong die voor 2-0 zorgde.

Twintig minuten voor tijd bracht Kevin Brands met een benutte strafschop de spanning terug. In het vervolg kreeg NAC kansen op de gelijkmaker, maar doelman André Onana en de paal stonden in de weg.

Door de nederlaag blijft NAC steken op 39 punten uit 21 duels. Koploper Sparta Rotterdam leidt met 46 punten uit twintig wedstrijden en nummer twee VVV heeft 40 punten uit 21 duels.

Jong Ajax klom naar de achtste plaats. De ploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink verzamelde in 21 wedstrijden 30 punten.

Bekijk de samenvatting van Jong Ajax-NAC Breda:

Bekijk de samenvatting van Jong Ajax-NAC Breda

Achilles-Fortuna

Het andere duel dat maandag werd afgewerkt, Achilles'29-Fortuna Sittard, eindigde in 3-0. Freek Thoone, Thijs Hendriks en Brian Boogers stelden na rust de zege veilig.

Achilles klom twee plaatsen en heeft nu 24 punten uit 21 wedstrijden. Fortuna blijft zeventiende met negentien punten uit twintig wedstrijden.

Bekijk de samenvatting van Achilles-Fortuna:

Samenvatting Achilles'29-Fortuna Sittard

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler League

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Schöne ziet Ajax volwassener worden

Schöne ziet Ajax volwassener worden
'We zitten op de goede weg en ik zie een stijgende lijn'
Tip de redactie