Voetbal

Rochet krijgt voorkeur boven Coutinho onder lat bij AZ

Sergio Rochet geniet voorlopig weer het vertrouwen onder de lat bij AZ. De 22-jarige keeper uit Uruguay krijgt van trainer John van den Brom de voorkeur boven Gino Coutinho, die de afgelopen maanden eerste keus was.

Rochet begon het seizoen als vaste doelman van AZ, maar moest zijn plekje eind september na een paar matige optredens afstaan aan Coutinho.

De Uruguayaan stond vorige week bij de hervatting van de competitie tegen Roda JC (1-0 zege) in het doel omdat Coutinho ziek was. Dat blijft voorlopig zo, ook nu Coutinho weer beschikbaar is voor Van den Brom. Rochet verdedigt daarom zondag tegen Feyenoord weer het Alkmaarse doel.

"Het zijn niet de makkelijkste beslissingen, want je wisselt niet zomaar een keeper'', zei de coach van AZ vrijdag. "Ik denk dat we meer behoefte hebben aan een doelman die wat verder uit zijn doel keept dan Gino, die meer een lijnkeeper is.''

Wuytens

Aanwinst Stijn Wuytens, donderdag overgenomen van Willem II, kan zondag tegen Feyenoord debuteren. Wuytens vervangt wellicht de geschorste verdediger Derrick Luckassen.

De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord in Alkmaar begint zondag om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Assen hoopt op Formule 1

Assen hoopt op Formule 1
Het Drentse TT-circuit zet zijn zinnen op de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985.
Tip de redactie