Voetbal

Heerenveen-aanvoerder Van den Berg één wedstrijd geschorst

Heerenveen-aanvoerder Joey van den Berg is voor één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart zaterdag in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Hij krijgt ook nog een voorwaardelijke schorsing van één duel.

De straf van de tuchtcommissie is gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal eerder deze week. De 29-jarige Van den Berg ging toen niet akkoord, waardoor er donderdag opnieuw uitspraak is gedaan.

Van den Berg kreeg tegen PEC rood omdat hij volgens arbiter Martin van den Kerkhof vlak na rust een trappende beweging maakte richting Kingsley Ehizibue. Heerenveen verloor het duel in Zwolle met 5-2.

De middenvelder verliet na zijn rode kaart woedend het veld. "Ik heb in mijn ogen niks gedaan. Hoe ik daarna reageerde, staat daar los van", verklaarde Van den Berg voor de camera van FOX Sports zijn woede-uitbarsting bij het verlaten van het veld. "Ik voel me wel genaaid."

Door de schorsing mist Van den Berg de thuiswedstrijd van Heerenveen zaterdag tegen Willem II. Het eredivisieduel in het Abe Lenstra Stadion begint om 20.45 uur.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie