Voetbal

Chelsea is volgens Hiddink nog niet van degradatiezorgen verlost

Volgens interim-manager Guus Hiddink is Chelsea nog niet gevrijwaard van degradatiezorgen. De Londenaren bezetten aan de vooravond van speelronde 22 de veertiende plek in de Premier League.

"We staan maar zes punten boven de degradatiezone. Toen ik hier begon, was de marge één punt. Er komen echter lastige duels aan", vertelde Hiddink vrijdag op een persconferentie in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Everton van zaterdag.

"Daarom is het zo jammer dat we woensdag tegen West Bromwich Albion vlak voor tijd een 2-1 voorsprong weggaven. Dan hadden we iets meer lucht gehad."

Diego Costa viel tegen West Bromwich Albion in negatieve zin op door zijn betrokkenheid bij enkele opstootjes. Na afloop zou de geboren Braziliaan uit frustratie een gat in een van de muren van de spelerstunnel hebben geslagen.

"Er is geen grote schade veroorzaakt, zo heb ik zelf geconstateerd", aldus Hiddink. "Hij ging niet over de grens, ik heb het er wel met Diego over gehad."

De interim-manager, die in december de ontslagen José Mourinho opvolgde, wilde niet ingaan op de geruchten dat hij deze transferperiode nog een spits wil aantrekken.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie