Voetbal

Messi hoopt ooit terug te keren in Argentijns voetbal

​Lionel Messi sluit niet uit dat hij ooit vertrekt bij FC Barcelona en terugkeert naar Argentinië.

"Dat heb ik altijd gezegd", zegt de aanvaller, die maandag voor de vijfde keer beslag legde op de Gouden Bal, woensdag op de website van wereldvoetbalbond FIFA.

Messi verruilde op 13-jarige leeftijd de jeugdopleiding van zijn favoriete club Newell's Old Boys voor FC Barcelona. "Het was altijd mijn droom om daar door te breken, maar door omstandigheden moest ik op jonge leeftijd vertrekken en is het er niet van gekomen."

"Ik moest naar Europa, om mijn carrière op te bouwen bij Barcelona", verklaart de 28-jarige linkspoot, die onder meer vier keer de Champions League won met de Catalanen.

Toch staat het volgens Messi niet vast dat hij zijn loopbaan afsluit in Camp Nou. "Ik zou graag ooit terugkeren naar Argentinië. Wat daarna gebeurt, weet alleen God."

Verontschuldiging

Messi stuitte in december nog op het Argentijnse River Plate in de finale van het wereldkampioenschap voor clubteams in Japan.

Mede dankzij een treffer van de Argentijn won Barcelona in de eindstrijd met 3-0. Het was voor Messi een vreemde gewaarwording om het op te nemen tegen een club uit Argentinië.

"Om meerdere redenen, zoals de sfeer in het stadion en de hoeveelheid supporters van River Plate. Ik weet hoe die wedstrijd leefde bij hun fans en spelers en hoe belangrijk het voor hen was."

De aanvaller leek zich na zijn openingsgoal te verontschuldigen richting het Argentijnse publiek. "Zoals ik al zei: ik weet hoeveel moeite de fans in die reis hebben gestoken en hoezeer ze ernaar uitkeken. En dan verpestte ik het voor ze, als Argentijn."

"Ik weet niet of ik daadwerkelijk sorry zei, maar het was wel een soort van excuus", aldus de aanvoerder van de nationale ploeg.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie