Hiddink blijft als adviseur verbonden aan KNVB

Chelsea-trainer Guus Hiddink blijft ondanks zijn ontslag afgelopen zomer als bondscoach van Oranje betrokken bij de KNVB als adviseur.

"Hij zal me blijven adviseren en over enkele weken ga ik naar Londen om de stand van zaken met hem te bespreken. Zo blijft hij betrokken", zegt Jelle Goes, de technisch manager van de voetbalbond, woensdag tegen VI.

Hiddink kreeg eind juni zijn ontslag bij de KNVB vanwege tegenvallende resultaten in de EK-kwalificatie en werd opgevolgd door zijn assistent Danny Blind.

Doordat de Chelsea-trainer in zijn tijd als bondscoach betrokken was bij het Masterplan 2.0 van de KNVB ligt het volgens de bond voor de hand dat Hiddink ook de komende tijd nog zal adviseren. Hiddink staat daar ook voor open.

Goes: "Dat geeft wel aan dat hij het Nederlandse voetbal een warm hart toedraagt. Over de hele linie bespeur ik trouwens een nauwe betrokkenheid bij de toekomst van ons voetbal."

Piet de Visser

Naast Hiddink zijn meer dan zeventig mensen betrokken bij het Masterplan 2.0, dat voor vernieuwing en verbetering van het Nederlandse voetbal moet zorgen. 

Onder anderen Dirk Kuyt, Bert van Marwijk, Foppe de Haan, Jaap Stam, Martin van Geel en Piet de Visser zitten in werkgroepen die sinds een halfjaar draaien. In mei moet dat tot een gezamelijk plan leiden.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
De Nederlander Virgil Misidjan scoort voor Loedogorets in Parijs en Lucas Perez maakt een hattrick.
Tip de redactie