Voetbal

Van Gaal sluit niet uit dat hij opstapt bij United na vierde verlies op rij

Louis van Gaal sluit niet uit dat hij na de vierde nederlaag op rij zijn ontslag indient bij Manchester United. De Nederlandse manager ging zaterdag onderuit bij Stoke City en stelt dat er een nieuwe situatie is onstaan bij de Engelse topclub.

Van Gaal verloor zaterdag met United voor de vierde keer op rij, waardoor hij verder onder druk komt te staan.

"Ik kan ook besluiten zelf te stoppen", zei de Nederlander na de 2-0 nederlaag bij Stoke toen hem werd gevraagd of hij nog steun voelde vanuit de club.

"Een club hoeft mij niet altijd te ontslaan. Soms doe ik het zelf. Maar ik wil eerst met het bestuur van Manchester United, de spelers en mijn technische staf praten en niet met de media."

Volgens Van Gaal heeft de nederlaag bij Stoke wel een grote impact. "De club heeft mij altijd gesteund, maar dit verlies creëert een nieuwe situatie. We hebben vier keer op rij verloren, nu moet ik afwachten of de club nog achter me staat. Je zou kunnen zeggen dat ik gefaald heb, maar ik denk niet dat dat het is. Ik voel nog steeds de steun van de spelers en het bestuur. De fans zullen teleurgesteld zijn, maar dat is logisch na vier nederlagen."

Boxing Day in beeld

Druk

Van Gaal noemde de druk op het slecht presterende team een mogelijke oorzaak van het verlies bij Stoke. ''Ik heb het idee dat we voor rust niet durfden te voetballen. Ik weet hoe we getraind hebben. Ze willen zo graag goed voetbal laten zien, maar de druk maakt het lastig.''

Volgens Van Gaal zit hij momenteel in een moeilijke situatie. "Ik ben onderdeel van de ploeg die vier duels heeft verloren, dus de mensen wijzen naar mij. Daar moet ik mee om zien te gaan.''

Maandag neemt United het op Old Trafford op tegen Chelsea, waar Guus Hiddink onlangs werd aangesteld als opvolger van de ontslagen José Mourinho.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie