Voetbal

Koeman kan tegen Arsenal weer beroep doen op herstelde Stekelenburg

Maarten Stekelenburg kan zaterdag op Boxing Day wellicht zijn rentree maken voor Southampton.

De Nederlandse doelman is weer hersteld na een enkelblessure, waardoor manager Ronald Koeman op tweede kerstdag weer een beroep op hem kan doen in het thuisduel met Arsenal.

Stekelenburg werd de laatste twee wedstrijden vervangen door de Argentijnse sluitpost Paulo Gazzaniga, die niet kon voorkomen dat 'The Saints' onderuitgingen tegen zowel Crystal Palace (1-0) als Tottenham Hotspur (2-0).

Koeman zag bovendien Fraser Forster voor het eerst sinds maart weer volledig meetrainen bij de huidige nummer twaalf van de Premier League. De Engelse international stond negen maanden aan de kant met een zware knieblessure, waardoor Stekelenburg dit seizoen vooralsnog eerste keus onder de lat was.

De 33-jarige Stekelenburg wordt gehuurd van Fulham, dat hem vorig seizoen al verhuurde aan AS Monaco. De oud-speler van Ajax en AS Roma maakte in oktober zijn rentree in de selectie van het Nederlands elftal, waarvoor hij in 2012 zijn laatste van 54 interlands speelde.

Southampton wist in de laatste vijf competitieduels slechts één punt te verzamelen en ging ook in de League Cup hard onderuit tegen Liverpool (6-1).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie