Voetbal

Mourinho wil op korte termijn weer aan de slag als trainer

José Mourinho is niet van plan om het na zijn ontslag bij Chelsea rustig aan te doen. De Portugees hoopt op korte termijn weer bij een club aan de slag te kunnen.

Dat laat hij zaterdag weten via een verklaring van zijn management.

"José zal geen sabbatical nemen. Hij is niet vermoeid, dus hij heeft het niet nodig. Hij is heel positief en kijkt al weer vooruit", is er te lezen in het bericht.

"Vanwege zijn liefde voor het voetbal zal José bij het voetbal betrokken blijven om zijn vrienden te steunen. Hij zal niet bij topwedstrijden zijn, want hij wil elke speculatie over zijn toekomst tegengaan."

Onder Mourinho kende Chelsea een dramatisch seizoen. De club bezet slechts de zestiende plaats in de Premier League, al wist het wel te overwinteren in de Champions League.

Media

Voorlopig zal Mourinho niet spreken over zijn ontslag bij Chelsea. "José blijft in Londen wonen en hoopt dat hij met zijn familie rust wordt gegund. Hij zal in de nabije toekomst niet over zijn situatie praten en vraagt de media dit te respecteren."

Guus Hiddink wordt waarschijnlijk de opvolger van Mourinho bij Chelsea. De oud-bondscoach van Oranje arriveerde vrijdag in Londen om gesprekken te voeren met de clubleiding van de 'Blues'.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie