Voetbal

Hendrix tekent nieuwe verbintenis tot medio 2020 bij PSV

Jorrit Hendrix heeft vrijdag zijn contract bij PSV tot medio 2020 verlengd. De oude verbintenis van de middenvelder liep tot 2017.

Hendrix doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte in 2013 zijn debuut in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. De laatste weken had hij een basisplaats onder trainer Phillip Cocu.

Eerder dit seizoen verlengde PSV al de contracten van doelman Jeroen Zoet (tot medio 2019), verdedigers Joshua Brenet (2017) en Jordy de Wijs (2019) en aanvaller Steven Bergwijn (2020).

''Het contract is voor lange tijd, maar dat hebben we niet voor niets gedaan. PSV heeft veel vertrouwen in mij en andersom is dat ook zo", aldus de 20-jarige Hendrix.

"Ik wil hier uitgroeien tot belangrijke speler en hier nog veel beter worden. Met het buitenland ben ik helemaal nog niet bezig", aldus de middenvelder, die in 2004 in de jeugdopleiding van PSV terechtkwam.

PSV neemt het zaterdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop in eigen huis op tegen PEC Zwolle. Het duel in het Philips Stadion begint om 19.45 uur.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
De Nederlander Virgil Misidjan scoort voor Loedogorets in Parijs en Lucas Perez maakt een hattrick.
Tip de redactie