Voetbal

Willem II'er Wuytens noemt arbiter Janssen 'thuisfluiter' na duel in De Kuip

Willem II-verdediger Dries Wuytens heeft donderdag na de KNVB-bekernederlaag bij Feyenoord (2-1) hard uitgehaald naar arbiter Ed Janssen.

Volgens de Belg gaf de scheidsrechter in deĀ verlenging ten onrechte een strafschop na fysiek contact tussen hem en Feyenoord-spits Michiel Kramer. Vanaf de stip schoot Dirk Kuijt de thuisploeg vervolgens naar de kwartfinales.

"Woedend was ik. We hielden elkaar de hele wedstrijd al vast in het zestienmetergebied", zei Wuytens na afloop tegen Metro.

"Ik kreeg op een gegeven moment zelfs een elleboog van Kramer. Maar omdat het publiek nu schreeuwde, gaf hij ineens een strafschop."

De 24-jarige Wuytens noemde Janssen zelfs een "ouderwetse thuisfluiter". "Als deze wedstrijd in Tilburg was gespeeld, had hij nooit voor deze overtreding gefloten. Hij zag toch ook dat onze doelman Kostas Lamprou die bal makkelijk uit de lucht kon plukken?"

Video: Samenvatting Feyenoord-Willem II

Frustrerend

Wuytens kreeg voor het veroorzaken van de strafschop ook nog eens zijn tweede gele kaart.

"Toen ik na mijn rode kaart in de kleedkamer kwam, heb ik wat flessen door de ruimte gegooid. Inmiddels ben ik weer rustig, maar het blijft frustrerend dat een scheidsrechter zich op zo'n manier laat leiden door het publiek. Verschrikkelijk."

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie