Van Bronckhorst prijst werklust Feyenoord na benauwde bekerzege

Trainer Giovanni van Bronckhorst was donderdagavond na de zwaarbevochten zege van Feyenoord op Willem II (2-1) in de achtste finales van de KNVB-beker trots op de instelling van zijn ploeg.

"We hebben altijd geloof gehouden in een goed resultaat. Als je dan vlak voor tijd scoort én aan het einde van de verlenging, is dat een beloning voor de werklust", aldus Van Bronckhorst.

Van Bronckhorst erkende wel dat Feyenoord voor rust slap acteerde in De Kuip. ''We voetbalden toen vooral tegen onszelf, dat zag je aan alles. We waren slordig in de passing en hadden geen vertrouwen."

"Dan is het moeilijk voetballen tegen Willem II. Die tegengoal was een voorbeeld van hoe wij voor rust speelden. In de tweede helft hebben we dat rechtgezet met strijd en aanvallend voetbal.''

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-Willem II:

Winnen

Tonny Vilhena bracht de aandringende Rotterdammers in de 88e minuut op gelijke hoogte en Dirk Kuijt besliste het duel diep in de verlenging door een strafschop te benutten.

De aanvoerder van Feyenoord maakte zich na afloop niet zo druk over het feit dat zijn ploeg veel moeite had met Willem II. ''Het was een echte bekerwedstrijd. We voetbalden niet goed, maar het gaat om winnen. En dat hebben we gedaan.''

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag en woensdag liefst negentien keer gescoord in de achtste finales.
Tip de redactie