Van Bronckhorst prijst werklust Feyenoord na benauwde bekerzege

Trainer Giovanni van Bronckhorst was donderdagavond na de zwaarbevochten zege van Feyenoord op Willem II (2-1) in de achtste finales van de KNVB-beker trots op de instelling van zijn ploeg.

"We hebben altijd geloof gehouden in een goed resultaat. Als je dan vlak voor tijd scoort én aan het einde van de verlenging, is dat een beloning voor de werklust", aldus Van Bronckhorst.

Van Bronckhorst erkende wel dat Feyenoord voor rust slap acteerde in De Kuip. ''We voetbalden toen vooral tegen onszelf, dat zag je aan alles. We waren slordig in de passing en hadden geen vertrouwen."

"Dan is het moeilijk voetballen tegen Willem II. Die tegengoal was een voorbeeld van hoe wij voor rust speelden. In de tweede helft hebben we dat rechtgezet met strijd en aanvallend voetbal.''

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-Willem II:

Winnen

Tonny Vilhena bracht de aandringende Rotterdammers in de 88e minuut op gelijke hoogte en Dirk Kuijt besliste het duel diep in de verlenging door een strafschop te benutten.

De aanvoerder van Feyenoord maakte zich na afloop niet zo druk over het feit dat zijn ploeg veel moeite had met Willem II. ''Het was een echte bekerwedstrijd. We voetbalden niet goed, maar het gaat om winnen. En dat hebben we gedaan.''

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie