Voetbal

Zwitserse justitie blokkeert rekeningen van tientallen FIFA-officials

Het ministerie van justitie in Zwitserland heeft in het kader van het corruptieonderzoek ongeveer vijftig rekeningen van (voormalige) FIFA-officials geblokkeerd.

Het gaat om aanzienlijke banktegoeden van ''hoge, tweecijferige miljoenenbedragen''. Het Zwitserse blad Tagesanzeiger spreekt in totaal van 50 tot 100 miljoen euro.

De Zwitserse justitie heeft op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten die zich met de FIFA-zaak bezighouden contact opgenomen met een tiental Zwitserse banken en informatie geëist. Nu moet worden uitgezocht of er bewijzen te vinden zijn voor verdachte financiële transacties.

Door allerlei bezwaarprocedures wordt dat waarschijnlijk een kwestie van jaren. ''Het zijn omvangrijke onderzoeken. Het kan heel lang duren'', bevestigde een woordvoerster donderdag.

In het kader van het onderzoek werd woensdag met Reynaldo Vasquez, oud-voorzitter van de bond van El Salvador, een nieuwe verdachte aangehouden. In het grote Amerikaanse onderzoek naar fraude en omkoping bij de FIFA zijn inmiddels zo'n dertig mensen als verdacht aangemerkt.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.
Tip de redactie