Voetbal

De Haan droomt van derde bekerfinale met sc Heerenveen

Foppe de Haan gaat dinsdag met sc Heerenveen in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi op bezoek bij Roda JC en droomt stiekem al van het bereiken van de finale.

De trainer, die onlangs aangaf tot het einde van het seizoen te blijven, bereikte eerder in 1993 en 1997 de bekerfinale met de Friezen.

"Een derde keer zou heel mooi zijn, maar dan moeten we morgen wel eerst door", keek De Haan maandag op de website van Heerenveen vooruit naar de ontmoeting met Roda JC.

"Als je goed loot wordt het echt interessant. We moeten er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Het is gewoon een mooie en belangrijke wedstrijd voor de club."

In de bekerfinale van 1997 was uitgerekend Roda JC, destijds getraind door Martin Jol, de tegenstander. "Wij waren favoriet en Jol duwde Roda slim in de rol van underdog", herinnerde De Haan zich.

"Achteraf hadden we sommige zaken anders aan moeten pakken. Bovendien was Igor Korneev al met zijn kop bij Feyenoord en ook bij Jon Dahl Tomasson speelden transferperikelen. Daar ben ik best kwaad om geweest."

Te Vrede

De Haan kan dinsdag in ieder geval weer beschikken over Mitchell Te Vrede. De spits moest het eredivisieduel van vrijdag met Excelsior (2-1) door een liesblessure missen, maar zit tegen Roda JC weer bij de selectie.

"Als het moet kan hij erin", aldus De Haan, die Henk Veerman als spits laat starten. Vleugelaanvaller Sam Larsson kampte met liesklachten, maar staat gewoon aan de aftrap.

Bekijk het programma en de uitslagen in de KNVB-beker

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.
Tip de redactie