Gomes: 'Makkelijk 'ja' zeggen tegen PSV'

Heurelho Gomes was vrijdagavond voor even terug in het Philips Stadion waar hij met 'Team Bommel' met 4-3 verloor van PSV. Als het aan de Braziliaan ligt blijft het niet bij die ene wedstrijd in Eindhoven. Hij hoopt komend seizoen terug te keren onder de lat bij PSV.

Door Rypke Bakker

"Als PSV me wil hebben dan is het makkelijk 'ja' zeggen", aldus Gomes die van 2004 tot 2008 al in Eindhoven keepte. Hij vertrok vervolgens naar Tottenham Hotspur, waar hij de laatste twee seizoenen geen basisplaats meer had. Zijn contract in Londen loopt in 2014 af.

"Mijn situatie bij Tottenham is niet goed. Ik ben daarom op zoek naar een nieuwe club. Als de mogelijkheid er is, dan ga ik weg. Volgens mij mag ik ondanks mijn doorlopende contract zelfs transfervrij weg bij Tottenham."

"Ik heb ook aangegeven dat ik weg wil. Het afgelopen half jaar was ik uitgeleend aan 1899 Hoffenheim en daar speelde ik weer wat wedstrijden. Dat was belangrijk voor me. Ik wil spelen, want ik voel dat ik in vorm ben. Misschien zelfs wel beter dan ooit."

Kinderen

De 32-jarige Gomes kreeg onlangs een aanbieding uit Brazilië. "Vasco da Gama wilde me hebben, maar dat was geen optie omdat het maar voor een half jaar was. En er was interesse uit Turkije. Maar het moet ook goed voelen, ook voor mijn vrouw en mijn twee kinderen."

PSV lijkt wat dat betreft de ideale optie. Gomes voelde zich tijdens de afscheidswedstrijd van Van Bommel, die PSV met 4-3 won, weer op zijn plaats. Het Eindhovense publiek scandeerde bovendien lange tijd zijn naam.

"Prachtig om hier na vijf jaar weer op het veld te staan. Het warme welkom van de supporters waardeer ik zeer. Maar over een contract heb ik met PSV nog niet gesproken. Nee, daarover is geen contact geweest, niemand heeft gebeld. PSV heeft op dit moment ook al twee goede keepers."

Lees meer over:

Coaches bijna slaags na verhitte topper

Coaches bijna slaags na verhitte topper
Trainers Jorge Jesus (Benfica) en Julen Lopetegui (FC Porto) zoeken ruzie na onderling duel.

Reacties eredivisie: 'Dovemansoren'

Reacties eredivisie: 'Dovemansoren'
Frank de Boer baalt dat de Ajax-spelers zijn instructies niet opvolgden tegen PEC Zwolle.

Trainers eredivisie seizoen 2015/2016

Trainers eredivisie seizoen 2015/2016
Van Bronckhorst debuteert bij Feyenoord, dertien coaches blijven waarschijnlijk aan.