Drie lopers Vierdaagse belanden op tweede dag op intensive care

De Vierdaagse is woensdag voor drie lopers geëindigd op de intensivecareafdeling van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Op de Spoedeisende Hulp van dat ziekenhuis moest één loper worden gereanimeerd.

Nog eens zes wandelaars kwamen binnen met een zogenoemde 'heat stroke', de ernstigste vorm van hitteklachten waarbij de lichaamstemperatuur veel te hoog is opgelopen. Alle patiënten maken het donderdag weer goed, aldus een woordvoerster van het Nijmeegse ziekenhuis.

Bij het andere Nijmeegse ziekenhuis CWZ moesten 24 lopers worden behandeld op de Spoedeisende Hulp. Of er patiënten op de ic terecht zijn gekomen maakt dit ziekenhuis niet bekend.

Het was woensdag de warmste dag van het jaar tot nu toe. Er vielen ruim tweemaal zoveel wandelaars uit als in andere jaren op de tweede dag.

Nierfunctieklachten

Volgens het Radboudumc waren er onder de 34 wandelaars die zij behandelden mensen met nierfunctieklachten, ontstaan door te weinig vocht en zout. Ook belandden lopers in het ziekenhuis die te veel van zichzelf eisten in hun haast om op tijd binnen te komen. De Ambulancedienst heeft tot laat in de avond lopers met klachten vervoerd.

Donderdag hadden de hulpposten van het Rode Kruis langs de route rond het middaguur nog nauwelijks lopers met hitteklachten gezien, zei een woordvoerster. Het is in Groesbeek met 26 graden bijna tien graden koeler dan woensdag.

Lees meer over:

Vierdaagse @ NUfoto

Vierdaagse @ NUfoto
De laatste Vierdaagse-foto's van NU.nl-lezers bekijken en/of zelf beelden uploaden?

De routes van de Vierdaagse 2015

De routes van de Vierdaagse 2015
NU.nl heeft de routes van de 99e editie van de Nijmeegse vierdaagse in beeld gebracht, bekijk hier die van dag 4.

Rode Kruis

Rode Kruis
Verslag van een bezoek aan het Rode Kruis aan het einde van de derde dag van de Vierdaagse.

Nieuwe pleister tegen blaren

Nieuwe pleister tegen blaren
Het Rode Kruis gaat de blaren op de voeten van Vierdaagselopers behandelen met een nieuwe, flexibele pleister.
Tip de redactie