Drukte bij EHBO-posten tijdens Vierdaagse

Het is woensdagochtend druk bij de EHBO-posten van de Vierdaagse in Nijmegen. Het Rode Kruis zet extra mensen in om de posten te bemannen.

Dat meldt het Rode Kruis tegenover NU.nl. "In totaal zijn er nu honderd hulpverleners aan het werk." 

Aan het begin van de dag waren er 75 mensen ingezet waarna werd opgeschaald met 25 extra hulpverleners.

"EHBO gaat momenteel voor op het prikken van blaren", aldus de organisatie. Het gaat dan vooral om mensen die last hebben van flauwtes.

Drinken

"Deelnemers moeten goed blijven eten en drinken." Het advies is om als het kan door te lopen naar de volgende post en om anders te wachten.

Het parcours op de tweede dag van de Vierdaagse telt vier EHBO-locaties. Op de eerste dag zijn 1.206 lopers uitgevallen, een hoger percentage dan in de drie voorgaande jaren, aldus de organisatie van de Vierdaagse.

Video: Drukte bij EHBO-posten tijdens tweede dag Vierdaagse

Onweer

De organisatie van de Vierdaagse laat weten vanaf de middag tekstkarren met waarschuwingen voor het onweer te plaatsen langs het parcours. Volgens Vierdaagsemeteoroloog Jules Geirnaerdt is er een kans dat het in de namiddag boven Nijmegen gaat onweren. Rond dat tijdstip leggen veel lopers hun laatste kilometers door de binnenstad van Nijmegen af.

Het is Roze Woensdag in Nijmegen. Op die dag puilt het centrum uit om de wandelaars binnen te halen. Het kan woensdagmiddag meer dan 35 graden worden in de stad. Defensie deelt aan de rand van het centrum flesjes water uit aan de lopers.

Eerste wandelaar

Iets na 9.00 uur 's ochtends kwam de Brit Simon Brownlee als eerste over de finish, het is de tweede dag op een rij voor Brownlee dat hij de eerste is.

"Overal langs de weg waren watersproeiers en watertappunten al in bedrijf. Mogelijk komt dat ook omdat de militairen al voor ons startten vanochtend", aldus Brownlee tegen de Gelderlander.

Heeft u beeld van de Vierdaagse? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl.

Loopt u de Nijmeegse Vierdaagse zelf of staat u langs de route? Stream uw beelden via de NUlive-app (iOS) en (Android).

Lees meer over:

Vierdaagse @ NUfoto

Vierdaagse @ NUfoto
De laatste Vierdaagse-foto's van NU.nl-lezers bekijken en/of zelf beelden uploaden?

De routes van de Vierdaagse 2015

De routes van de Vierdaagse 2015
NU.nl heeft de routes van de 99e editie van de Nijmeegse vierdaagse in beeld gebracht, bekijk hier die van dag 4.

Rode Kruis

Rode Kruis
Verslag van een bezoek aan het Rode Kruis aan het einde van de derde dag van de Vierdaagse.

Nieuwe pleister tegen blaren

Nieuwe pleister tegen blaren
Het Rode Kruis gaat de blaren op de voeten van Vierdaagselopers behandelen met een nieuwe, flexibele pleister.
Tip de redactie