1206 lopers uitgevallen op eerste dag Vierdaagse

In het hele Vierdaagselegioen zijn dinsdag 1206 lopers uitgevallen. Dat is een hoger percentage dan in de voorgaande drie jaren volgens de organisatie.

Er zouden nog aanzienlijk veel meer uitvallers zijn geweest als de lopers niet een halfuur extra hadden gekregen om binnen te komen. De schaduwloze Oosterhoutsedijk vlak voor Nijmegen was voor veel lopers een grote hindernis. Woensdag gaan waarschijnlijk 45.960 wandelaars op pad voor de tweede dag.

De warmte heeft dinsdag de alleroudste Vierdaagselopers flink parten gespeeld. Van de groep die meedoet aan een gezondheidsonderzoek van hoogleraar inspanningsfysiologie Maria Hopman is 15 procent uitgevallen. Hopman verwacht dat een aantal hoogbejaarden uit haar groep woensdag niet voor de tweede loopdag aan de start zal verschijnen, zei zij dinsdagavond.

De alleroudste Vierdaagselopers zijn tussen de 82 tot 93 jaar. Zij zijn bijna allemaal geoefende Vierdaagselopers. ''Het blijkt dat deze groep onder deze omstandigheden toch ook eerder een grens bereikt. Net als veel heel oude mensen drinken ze te weinig en komen ze niet vaak buiten als het erg warm is'', aldus onderzoekster Hopman.

Lees meer over:

Vierdaagse @ NUfoto

Vierdaagse @ NUfoto
De laatste Vierdaagse-foto's van NU.nl-lezers bekijken en/of zelf beelden uploaden?

De routes van de Vierdaagse 2015

De routes van de Vierdaagse 2015
NU.nl heeft de routes van de 99e editie van de Nijmeegse vierdaagse in beeld gebracht, bekijk hier die van dag 4.

Rode Kruis

Rode Kruis
Verslag van een bezoek aan het Rode Kruis aan het einde van de derde dag van de Vierdaagse.

Nieuwe pleister tegen blaren

Nieuwe pleister tegen blaren
Het Rode Kruis gaat de blaren op de voeten van Vierdaagselopers behandelen met een nieuwe, flexibele pleister.
Tip de redactie