The New York Times publiceert steunbetuiging aan Hillary Clinton

De Amerikaanse krant The New York Times (NYT) heeft steun betuigd aan presidentskandidate Hillary Clinton. De krant noemde haar Republikeinse tegenstander Donald Trump "de slechtste kandidaat voor het presidentschap in de moderne geschiedenis van de VS".

Al ruim 55 jaar steunt de krant Democratische presidentskandidaten. De laatste Republikein die steun kreeg van de NYT was Dwight Eisenhower in 1956.

De krant prijst Clinton als een vrouw die al veertig jaar in allerlei bestuursfuncties belangrijke problemen heeft onderkend en er oplossingen voor heeft gezocht.

"Ze is een van de meest vasthoudende politici van haar generatie, wier bereidheid te leren en bereidheid om een koers te verleggen, zeldzaam is in een tijdperk van onverzettelijke partijpolitiek", is te lezen.

Tijdens haar acht jaren als senator en vier jaren als minister van Buitenlandse Zaken heeft ze volgens de krant laten zien vastberaden en onpartijdig te zijn.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie