'Hillary Clinton kiest Tim Kaine als running mate'

Hillary Clinton heeft senator Tim Kaine gekozen als kandidaat voor het vicepresidentschap. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen tegen The Wall Street Journal.

Kaine (58), senator in Virginia, spreekt Spaans en dat moet Clinton aan extra stemmen helpen als zij de presidentskandidaat voor de Democraten wordt.

Clinton heeft eerder gezegd dat haar ideale running mate bestuurlijk met haar op één lijn moet zitten en dat deze de taak van het presidentschap aan moet kunnen als dat nodig is. Ingewijden zeggen tegen The Wall Street Journal dat Kaine degene is die deze tests kan doorstaan. 

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft Mike Pence, de gouverneur van Indiana aangewezen als zijn running mate. Pence accepteerde die nominatie op de conventie van de Republikeinen afgelopen week. De Democraten houden hun partijcongres van 25 tot 28 juli in Philadelphia.

Voormalige president Bill Clinton denkt dat als zijn vrouw met hulp van Kaine de staat Virginia wint, de Republikeinen geen schijn van kans meer maken.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie