Snackbar De Pieper in Utrecht serveert zaterdag gratis friet

Snackbar De Pieper aan de Biltstraat krijgt zaterdag het rapportcijfer 9 in de jaarlijkse friettest van het Algemeen Dagblad. Om dit te vieren serveert eigenaar Thijs Rullens zaterdag de hele dag gratis friet.  

Met het hoge cijfer weet Rullens nog niet op welke plek hij is geëindigd in de landelijke ranglijst van de krant, maar wel dat het een hoge notering is.

Vorig jaar zou hij met een 9 zich de op vijf na beste frietzaak van Nederland mogen noemen. De uitslag van de test aanstaande zaterdag valt samen met het 1-jarig jubileum van de zaak.

"Het loopt sindsdien echt ontzettend goed", vertelt Rullens. "Ik kan op het moment nog wel acht personeelsleden extra gebruiken en aankomend jaar ga ik een tweede zaak in de stad openen."

Geheim

Het geheim van de friet van De Pieper zit hem volgens Rullens in de aandacht die hij en zijn team de frieten geven. "We schillen en snijden alle aardappelen zelf. Daarna gaan ze even 'in bad', waarna elk frietje handmatig met doeken wordt gedroogd om het beste resultaat te krijgen." 

De friet bij De Pieper is daarentegen niet altijd hetzelfde. Doordat de aardappels rechtstreeks van de boer komen zijn niet het hele jaar door dezelfde aardappels beschikbaar. "Per seizoen kijken we welke aardappelen het beste zijn."

Lees meer over:

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie