Utrechtse docent Marc van Mil uitgeroepen tot Docent van het Jaar

Marc van Mil (Universiteit Utrecht) is uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2017. Het bewustzijn dat Van Mil zijn studenten leert over de impact van hun vak gaf de doorslag bij de verkiezing van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Van Mil ontving de prijs zaterdagmiddag uit handen van Onderwijsminister Jet Bussemaker. ISO-bestuurslid Jeroen Wienen zei daarbij: "Een goede docent kan bepalend zijn voor je hele carrière".

Van Mil is docent, onderwijsinnovator en onderzoeker aan de opleiding Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 2013 op het proefschrift 'learning and teaching the molecular basis of life'.

Modern

Van Mil is een moderne docent, aldus het juryrapport. "Niet alleen maakt hij gebruik van nieuwe, interactieve onderwijsmethodieken, ook verbindt hij deze aan een heldere rolopvatting over de docent. Opvallend is dat hij vakoverstijgend werkt."

De jury, bestaande uit studenten en vakprofessionals, heeft onder andere gekeken naar professionalisering, innovatie, didactiek en passie. Van Mil scoorde op alle vlakken uitstekend.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie