'Ondanks problemen komt de Pakjesboot zondag aan'

Het was even spannend maar gelukkig heeft Sinterklaas het gehaald. Zaterdag is de goedheiligman in Maassluis, maar zondag is hij er ook voor alle Utrechtse kinderen.  

Paniek bij de Utrechtse kinderen afgelopen week. Klaas Drupsteen had van Sinterklaas te horen gekregen dat de Pakjesboot te zwaar was beladen en het misschien niet zou gaan halen. Gelukkig komt de Sint zaterdag met goed nieuws. Zondag komt hij gewoon aan bij de Weerdsingel.

Programma

De Sinterklaasintocht in Utrecht start zondag op het Ledig Erf. Vanaf twaalf uur vertrekt de vloot, die vervolgens via de Oudegracht naar de Weerdsluis vaart. Hier zet de Sint samen met zijn Pieten voet aan wal.

Dit zal rond een uur of één zijn. De goedheiligman wordt hier verwelkomd door Burgemeester Jan van Zanen. Zaterdagmiddag begint er ook een evenement voor de kinderen op het Domplein. Hier kunnen allerlei spelletjes worden gespeeld, is er muziek en kunnen er lekkere hapjes en drankjes gekocht worden.

Na de stop van ongeveer één uur bij de Weerdsluis, begint Sinterklaas op zijn paard Amigo de tocht naar het Domplein. Hij komt hierbij langs de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, De Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat. Hij arriveert om kwart voor drie op het Domplein, waar tot halfvier nog activiteiten te doen zijn.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie