Dichtregel C.C.S. Crone verplaatst naar liftombouw Jaarbeursplein

Er is een nieuwe plek gevonden voor de bekende dichtregel van de Utrechtse dichter C.C.S. Crone bij centraal station. 

De liftombouw van het Jaarbeursplein gaat plaats bieden aan ‘en hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg’.

De gemeente was al een tijd op zoek naar een plek voor het bekende citaat dat vanaf 2002 ruim tien jaar op de zijgevel van het inmiddels gesloopte pand Van Sijpesteijnkade stond, waar het vanuit de treinen zichtbaar was.

Sinds oktober 2014 staat het citaat op de zijgevel van gebouw Leeuwensteyn aan het Jaarbeursplein. Dit kantoorpand wordt momenteel gesloopt om plaats te maken voor het WTC.

De dichtregels passen volgens de gemeente goed in dit gebied waar reizen de gemene deler is. Daarom is gezocht naar een locatie dicht bij de voorgaande plekken. Het infobord over het leven en werk van de schrijver krijgt ook weer een plek bij de dichtregels.

Het citaat komt uit de novelle ‘Het Feestelijke Leven’. De kunststof letters, uitgevoerd in gebroken wit en variërend in grootte, worden aanstaande woensdag geplaatst. De tekst is niet te missen voor iedereen die van het Jaarbeursplein naar het station gaat.

Tip de redactie