Kunstpaviljoen ter nagedachtenis aan Martin Bril geplaatst

Het kunstpaviljoen ter ere van Martin Bril is dinsdagmiddag rond 12.30 uur geplaatst in de groenstrook langs het Amsterdam Rijnkanaal.  

Naast het kunstpaviljoen komt ook de eerste permanente barbecueplaats van Utrecht, beide ontworpen door ontwerpbureau Carve en typograaf Karel Martens.

Het kunstpaviljoen weegt 14.800 kilogram, heeft een diameter van 7,6 meter en is gemaakt van puur staal. Op de stijlen van het paviljoen staat Martin Bril geschreven.

Midden in het paviljoen ligt een put met daarop een deksel met de quote: "De kunst is zo te leven dat het je overkomt", van Martin Bril.

Vuurdoopfestival

Naast het kunstpaviljoen komen een aantal picknicktafels met daarin plek om te barbecuen. Deze zullen zaterdag tijdens het Vuurdoopfestival feestelijk in gebruik worden genomen.

Ook wordt zaterdag de winnaar van de Vuurdoopschrijfwedstrijd bekend gemaakt door Vrouwkje Tuinman.

Lees meer over:
Tip de redactie