Moeder slachtoffer aanslagen Parijs wil België aanklagen

De moeder van een van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs wil een klacht indienen tegen de Belgische staat wegens nalatigheid. 

Een aantal van de terroristen die de aanslagen op 13 november pleegden, woonde in de Brusselse gemeente Molenbeek.

Nadine Ribert-Reinhart, moeder van een van de negentig slachtoffers die vielen in het theater Bataclan, zei dinsdagavond tegen de Franse zender BFMTV dat België meer had moeten doen om jihadisten te vervolgen.

''Ik ga samen met onze advocaat vragen om België aan te klagen. Dit heet nalatigheid en achter die nalatigheid zitten families die iemand verloren zijn."

Video: Moeder slachtoffer Parijs bij BFMTV

Onderzoek

België liet eerder weten te onderzoeken waarom informatie over radicalisering van de daders niet bij justitie terecht is gekomen. Zo maakte een school melding van jihadistische sympathieën van één van de aanslagplegers, maar deze informatie bleef liggen bij de onderwijsadministratie. 

Op 13 november vorig jaar vielen terroristen het theater Bataclan binnen tijdens een concert van Eagles of Death Metal, waarna ze met automatische wapens op het publiek schoten. Op andere plaatsen in Parijs bliezen terroristen zichzelf op. Bij elkaar vielen er 130 slachtoffers.  

Lees meer over:
Tip de redactie