Drie mannen vrijgelaten na aanhoudingen om terreurdreiging Brussel

Drie van de zes mensen die donderdag in België werden aangehouden vanwege de terreurdreiging in Brussel zijn na verhoor weer vrijgelaten. De overige drie blijven nog zeker 24 uur vastzitten.

De politie arresteerden de mannen omdat ze mogelijk iets te maken zouden hebben met plannen om aanslagen te plegen tijdens de oudejaarsfeesten in Brussel. De arrestaties werden donderdag in verschillende Belgische plaatsen verricht.

De aanhoudingen volgden op de arrestatie van twee mannen, woensdag, die aanslagen zouden willen plegen in Brussel. De twee, Said S. en Mohammed K., blijven de komende maand vastzitten.

Said S. geldt als leidend figuur. Hij zou mensen hebben geworven om terroristische aanslagen te plegen. Het duo wordt deelname aan een terroristische groep verweten.

Kamikaze Riders

S. en K. zijn lid van de Kamikaze Riders, een motorclub die rechtstreekse banden heeft met het opgedoekte Sharia4Belgium. Ze beraamden hun plannen in het clubhuis van de motorbende.

Nadat de aanslagplannen woensdag bekend waren geworden, zijn de oudejaarsfeesten in Brussel en de bijbehorende vuurwerkshow afgelast.

Lees meer over:
Tip de redactie