'Verdachten in Salzburg hadden mogelijk banden met terreurcel Parijs'

In de Oostenrijkse stad Salzburg zijn woensdag twee personen opgepakt die mogelijk deel uitmaakten van de terreurcel die achter de aanslagen in Parijs zit. 

Dat meldt het Oostenrijkse The Local

Het zou gaan om een Fransman van Algerijnse komaf en een met Pakistaanse wortels. Het tweetal zou afgelopen weekend zijn opgepakt in een vluchtelingencentrum in Salzburg. Ze zouden Franse staatsburgers zijn die zichzelf voordeden als Syrische vluchtelingen, met valse paspoorten. 

Ongeveer een week geleden werden ook twee verdachten in een opvangcentrum in Salzburg opgepakt. Ze worden ervan verdacht bij de terreurgroep Islamitische Staat te horen. Het Openbaar Ministerie in Salzburg zwijgt over de zaak.

Grotere groep

Het zou een buitenlandse inlichtingendienst zijn geweest die de Oostenrijkers op het spoor van deze verdachten zette. Gevreesd wordt volgens dagblad Krone dat ze tot een grotere groep behoren, die in oktober naar Europa is gekomen en die meerdere aanslagen in grote Europese steden wil plegen, zoals bij voorbeeld rond kerst of oud en nieuw.

Bij de zes aanslagen in Parijs vielen vorige maand 130 doden en circa 350 gewonden.

Lees meer over:
Tip de redactie