Tennis

Roger Federer laat Roland Garros aan zich voorbij gaan

Roger Federer doet niet mee aan Roland Garros. De 35-jarige Zwitser slaat het hele gravelseizoen over om zich voor te bereiden op de rest van het jaar.

Federer had eerder al aangekondigd dat hij het gravelseizoen grotendeels zou overslaan, maar dat hij wel op Roland Garros zou uitkomen. Daar is hij maandag op teruggekomen.

De nummer vijf van de wereld zegt op zijn website dat hij de beslissing heeft genomen met het oog op de rest van zijn loopbaan.

"Ik heb heel hard gewerkt om fit te zijn, maar als ik ook de komende jaren actief wil zijn op de ATP World Tour, is het beter om het hele gravelseizoen over te slaan", meldt Federer.

Wimbledon

De voormalig nummer één van de wereld richt zijn vizier op Wimbledon en hoopt vervolgens ook hoge ogen te gooien tijdens het hardcourtseizoen, onder meer bij de US Open.

De Zwitser boekte begin dit jaar op de Australian Open de achttiende Grand Slam-zege uit zijn loopbaan. "De start van dit seizoen was magisch. Maar ik moet inzien dat ik een strakke agenda moet voeren als ik mijn loopbaan wil rekken."

Na overleg met zijn coaches heeft Federer dan ook besloten dat deelname aan Roland Garros niet in zijn schema past. "Ik zal de Franse fans natuurlijk missen en hoop ze volgend seizoen wel op Roland Garros te zien."

Federer wist Roland Garros alleen in 2009 te winnen. Dat was destijds het laatste Grand Slam-toernooi dat op zijn rijke erelijst ontbrak. De editie van dit jaar gaat op 28 mei van start.

Lees meer over:
Tip de redactie