Tennis

Federer na afmelding Kyrgios naar halve finales in Indian Wells

Roger Federer heeft vrijdag zonder te spelen de halve finales bereikt van het Masterstoernooi in Indian Wells. Nick Kyrgios, zijn tegenstander in de kwartfinales, heeft afgezegd vanwege ziekte.

De Australiër heeft naar eigen zeggen de hele nacht wakker gelegen, vermoedelijk vanwege een voedselvergiftiging."Hopelijk is het niet iets meer dan dat", meldt Kyrgios op Twitter.

"Ik moet op mijn best zijn om een groot kampioen als Federer te kunnen verslaan. Het is geen makkelijke beslissing, dit zijn namelijk de wedstrijden waar ik zo hard voor train, maar ik ben gewoon niet fit."

Kyrgios was een ronde eerder nog verrassend te sterk voor de Serviër Novak Djokovic. Federer had zich via een zege op Rafael Nadal voor de laatste acht geplaatst van het sterkbezette toernooi. 

Om de finale te bereiken moet Federer in de halve eindstrijd afrekenen met de Amerikaan Jack Sock. Die was in drie sets te sterk voor de Japanner Kei Nishikori: 6-3, 2-6 en 6-2.

Federer is viervoudig winnaar van het prestigieuze toernooi in Indian Wells. Hij pakte de titel in 2004, 2005, 2006 en 2012.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie