Tennis

Thiem en Dimitrov bereiken kwartfinales in Rotterdam

Dominic Thiem en Grigor Dimitrov hebben donderdag de kwartfinales van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam bereikt. Ze waren in de tweede ronde te sterk voor respectievelijk Gilles Simon en Denis Istomin.

De 23-jarige Thiem was in twee sets op het centre court in Ahoy de baas over de Fransman Simon: 6-4 en 7-6 (4).

De Oostenrijkse nummer twee van de plaatsingslijst komt in de kwartfinales uit tegen de Franse qualifier Pierre-Hugues Herbert, die donderdag de Rus Evgeny Donskoy versloeg (6-2 en 7-6 (4)).

Eerder op donderdag won Dimitrov in twee sets van de Oezbeek Istomin (7-6 (7) en 6-1). De Bulgaar is nu gekoppeld aan David Goffin, die donderdag in drie sets afrekende met Robin Haase (6-2 en 7-6 (4)).

Dimitrov, die in 2017 al de ATP-toernooien van Brisbane en Sofia op zijn naam schreef, moest hard werken om de eerste set tegen Istomin binnen te halen. Na een lange tiebreak (9-7) pakte hij de voorsprong in sets.

In de tweede set was Istomin, die op de Australian Open nog Novak Djokovic uitschakelde en in Rotterdam als lucky loser meedeed, na een dubbele break geen partij voor de Dimitrov: 6-1.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag en woensdag liefst negentien keer gescoord in de achtste finales.
Tip de redactie