Tennis

Murray naar derde ronde in Shanghai, Nadal uitgeschakeld

Andy Murray heeft woensdag eenvoudig de derde ronde van het Masterstoernooi in Shanghai bereikt. Voor Rafael Nadal viel het doek in de tweede ronde.

Murray rekende in twee sets af met Steve Johnson uit de Verenigde Staten. Het werd 6-3 en 6-2 voor de als tweede geplaatste Schot.

In zowel de eerste als tweede set plaatste de 29-jarige Murray een vroege break en gaf hij zijn opponent vervolgens geen kans om dichterbij te komen.

Murray, die in de eerste ronde in Shanghai een bye had, neem het in de volgende ronde op tegen de als dertiende geplaatste Lucas Pouille. De Fransman was in de tweede ronde te sterk voor Nicolas Almagro: 6-4 en 7-6 (10).

Nadal

In Shanghai kende Nadal een minder succesvol optreden. De als vierde geplaatste Spanjaard moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in de Serviër Viktor Troicki. Het werd 6-3 en 7-6 (3).

Vorige week werd Nadal, die in Shanghai in de eerste ronde een bye had, in Peking al relatief vroeg uitgeschakeld. Toen was de kwartfinale het eindstation van de voormalig nummer één van de wereld.

De Bulgaar Grigor Dimitrov was toen verantwoordelijk voor de uitschakeling van de huidige nummer vier van de wereld, die nog altijd niet helemaal de oude is na een hardnekkige blessure die hij opliep op Roland Garros.

Programma wereldbeker Thialf

Programma wereldbeker Thialf
Voor de enige keer dit seizoen staan de langste afstanden (10 en 5 kilometer) op het programma.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie