Tennis

Nederland wint ook dubbelspel en is zeker van klassebehoud in Davis Cup

Het Nederlandse Davis Cup-team komt ook volgend jaar uit in de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone. Zaterdag nam Nederland in Bastad een beslissende 3-0 voorsprong op Zweden.

Robin Haase en Jean-Julien Rojer sleepten het beslissende derde punt binnen door in het dubbelspel af te rekenen met Isak Arvidsson en Fred Simonsson: 7-5, 6-2 en 6-3.

Vrijdag won Thiemo de Bakker al de eerste partij in vijf sets van Elias Ymer. Robin Haase zette Nederland op 2-0 door de 18-jarige Mikael Ymer in drie sets te verslaan.

Aanvankelijk zou Rojer in het dubbelspel samen met talent Tim van Rijthoven spelen, maar Davis Cup-captain Jan Siemerink besloot zaterdag om routinier Robin Haase op te stellen.

Setpunt

Haase en Rojer begonnen nog moeizaam aan het dubbelspel. Bij 5-4 kreeg Zweden een setpunt, maar dat werd weggewerkt. Drie games later stond het 7-5 voor Nederland.

In de tweede set wisten Haase en Rojer tweemaal de opslagbeurt van Zweden te breken: 6-2. Ook in de derde set kwam Nederland vroeg op een break voorsprong.

Bij 3-2 voor Nederland kregen de Zweden vijf breakpunten, maar die werden niet verzilverd. Door een nieuwe break van Haase en Rojer in de negende game eindigde de laatste set in 6-3.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie