Tennis

Record Graf hield Williams bezig tijdens Wimbledon-finale

Serena Williams kon na haar zege op Wimbledon moeilijk geloven dat ze het record van Steffi Graf had geëvenaard. De Amerikaanse won in Londen haar 22e Grand Slam-titel.

De nummer één van de wereld versloeg in de finale van Wimbledon Angelique Kerber met 7-5 en 6-3.

"Het is geweldig om hier te winnen. Ik hou ervan om tegen Angelique te spelen. Ze brengt het beste in mij naar boven", reageerde Williams na afloop.

Dankzij haar zege op Wimbledon evenaarde de Amerikaanse het record van Graf, die eveneens 22 Grand Slam-titels won. Alleen de Australische Margaret Court haalde tussen 1960 en 1973 meer Grand Slam-titels (24), maar dat was slechts gedeeltelijk in het professionele tijdperk dat in 1968 werd ingevoerd.

''Het was moeilijk om niet aan dat record te denken, maar nummer 22 is prachtig. Ik heb hier zo hard voor gewerkt en dat maakt de triomf nog zoeter'', jubelde de opgeluchte winnares. ''Ik wilde per se mijn opslagbeurten winnen en dat maakte vandaag het verschil."

Kerber

Kerber stijgt door haar resultaat op het gras in Londen naar de tweede plaats op de wereldranglijst. ''We speelden een fantastische wedstrijd en Serena verdient de titel'', aldus de Duitse.

Op Wimbledon had Kerber haar tweede Grand Slam-toernooi van het jaar kunnen winnen. Eerder schreef ze in Melbourne de Australian Open op haar naam.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie