Tennis

Djokovic en Thiem halvefinalisten in Parijs

Novak Djokovic en Dominic Thiem staan tegenover elkaar in de halve finales van Roland Garros. Djokovic was te sterk voor Tomas Berdych en Thiem was de baas over David Goffin.

De als eerste geplaatste Djokovic was in drie sets te sterk voor Berdych (6-3, 7-5 en 6-3). De Serviër heeft nu 24 van zijn 26 partijen tegen de als zevende geplaatste Tsjech gewonnen.

Het is de dertigste keer in zijn carrière dat Djokovic en halve finale van een Grand Slam bereikt. Het is de achtste keer dat hij bij de laatste vier in Parijs zit. Roland Garros is het enige Grand Slam-toernooi dat Djokovic nog nooit wist te winnen. 

De nummer één van de wereld stond wel drie keer in de finale, in 2012, 2014 en 2015. Vorig jaar was Stan Wawrinka te sterk.

Door het bereiken van de halve finale heeft Djokovic zich verzekerd van deelname aan de ATP World Tour Finals eind dit jaar. Djokovic gaat in november voor zijn zesde titel in de O2 Arena van Londen. 

Thiem

Thiem (22), de mondiale nummer 13, had vier sets nodig tegen Goffin (4-6, 7-6 (7), 6-4 en 6-1). De Oostenrijker is hard op weg om de verrassing van het toernooi te worden.

Thiem plaatste zich voor het eerst in zijn loopbaan voor de halve finales van een Grand Slam-toernooi.

De andere halve finale op Roland Garros gaat tussen Wawrinka en Andy Murray.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie