Tennis

Nadal sleept oud-minister voor de rechter vanwege dopingopmerking

Rafael Nadal is voornemens om een voormalige Franse minister die hem onlangs in verband bracht met dopinggebruik voor de rechter te slepen.

De 29-jarige Spanjaard is aangeslagen door de uitspraak van Roselyne Bachelot dat hij in 2012 "waarschijnlijk enkele maanden aan de kant stond door een positieve dopingtest."

Bachelot was gedurende drie periodes minister, waaronder van sport en gezondheid tussen 2007 en 2010.

"Ik laat deze opmerkingen niet meer passeren. Iedereen die zulke dingen zegt zal ik voor de rechter slepen", aldus Nadal zondag na zijn zege op Gilles M├╝ller tijdens het Masterstoernooi van Indian Wells. "Dan zal het wel snel afgelopen zijn."

Veertienvoudig Grand Slam-winnaar Nadal miste de tweede helft van het seizoen 2012 door een knieblessure. Bachelot liet weten dat zulke absenties vaak terug te voeren zijn op een positieve dopingtest.

Real Madrid

In Spanje werd afgelopen weekeinde verbaasd gereageerd op de uitspraken van Bachelot. Real Madrid kwam zelfs met een officieel statement om Nadal te verdedigen.

"Rafa dankt zijn prestaties aan zijn enorme toewijding en talent. Deze aanval van Bachelot is onacceptabel", meldde de 'Koninklijke'.

Nadal is sinds 2011 erelid van Real Madrid.

Lees meer over:

Programma wereldbeker Thialf

Programma wereldbeker Thialf
Voor de enige keer dit seizoen staan de langste afstanden (10 en 5 kilometer) op het programma.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie