Serena Williams en Kerber duelleren om titel op Australian Open

Serena Williams en Angelique Kerber strijden zaterdag om de titel op de Australian Open. De Amerikaanse won donderdag in de halve finale van de Poolse Agnieszka Radwanska, de Duitse Kerber rekende af met de Britse Johanna Konta.

De 34-jarige Williams liet Radwanska kansloos: 6-0 en 6-4. Vanwege de regenachtige omstandigheden in Melbourne werd gespeeld onder een gesloten dak in de Rod Laver Arena.

In de eerste set was Williams zeer dominant; bijna elke rally besliste ze in haar voordeel. Radwanska, die al haar vorige acht ontmoetingen tegen de Amerikaanse had verloren, liet zich pas bij een 3-1 achterstand in het tweede bedrijf gelden.

Mede door het slordige spel van de wereldranglijstaanvoerster kwam ze terug tot 4-4. Williams schakelde op dat moment een tandje bij en zag haar finaleplaats nooit in gevaar komen.

De Amerikaanse jaagt op haar 22e Grand Slam-titel en haar zevende eindzege in Melbourne.

Veel fouten

De 28-jarige Kerber had net als Williams aan twee sets voldoende om de finale te bereiken. De Britse Konta boog met 5-7 en 2-6 het hoofd voor de als zevende geplaatste Duitse.

Konta, die debuteerde op de Australian Open, maakte te veel onnodige fouten om het Kerber echt lastig te maken.

Met name in de tweede set hoefde de Duitse weinig meer te doen dan de bal in het spel te houden om een punt te maken.

Kerber debuteert zaterdag in een Grand Slam-finale. Van haar zes vorige duels met Williams verloor de Duitse er liefst vijf.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie