Murray wil topvorm uit Australië ook in Rotterdam etaleren

Andy Murray hoopt vanaf woensdag bij het ABN Amro-toernooi een passend vervolg te geven op zijn finaleplaats bij de Australian Open van vorige maand.

"Een van de dingen die ik dit jaar wilde doen was een constant niveau over een heel jaar en niet zo veel ups en downs", vertelt de Schot in Rotterdam.

"Hopelijk kan ik dat deze week weer doen, maar ik sta natuurlijk tegenover de besten van de wereld en dan kan ik een keer verliezen."

De nummer vier van de wereld bewees in Melbourne definitief terug te zijn bij de absolute top door voor het eerst in anderhalf jaar weer de eindstrijd van een Grand Slam-toernooi te halen.

Murray twijfelt wel of hij die topvorm ook in Ahoy kan etaleren. De Wimbledon-winnaar van 2013 heeft vijf dagen rust genomen na de Australian Open en is pas sinds zaterdagavond in Nederland.

"Soms moet ik realistisch zijn en de verwachtingen bijstellen als ik niet zo veel tijd heb om me voor te bereiden, maar ik probeer elk toernooi zo goed mogelijk te benaderen."

Top drie

De 27-jarige Murray kan bij een eindzege in Ahoy zelfs de derde plaats op de wereldranglijst overnemen van Rafael Nadal. In oktober 2013 stond hij voor het laatst in de top drie waarna een rugoperatie hem lang aan de kant hield.

"Ik ben meer bezig met mijn spel dan met de ranking. Ik heb fysieke doelen en kijk naar toernooien om op bepaalde momenten van het jaar te pieken. Ik kan veel moeite in deze week steken, maar de realiteit is dat er maar één speler wint."

"Mijn doelen zitten meer in hoe goed ik me voorbereid en in mijn mentale kracht. Dat heb ik onder controle en een slechte dag of het spel van mijn opponenten niet. Daarom probeer ik dat dezer dagen niet te doen."

Murray weerspreekt problemen met Djokovic na Australian OpenOverzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Tip de redactie