'Huawei maakt vier varianten van P9-smartphone'

Huawei is van plan om zijn nieuwe smartphonevlaggenschip P9 in vier varianten op de markt te brengen.

De P9 wordt vermoedelijk in februari aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. 

Naast een 'gewone' versie van de smartphone verschijnt ook een goedkopere Lite-versie, een grotere Max-variant en een vierde versie met een betere camera en meer werkgeheugen en opslagruimte, stelt een anonieme bron tegen Venturebeat.

De premium-variant van de P9 zou een dubbele camera krijgen die het onder meer mogelijk maakt om na het maken van een foto nog scherp te stellen. Eerder kregen onder meer toestellen van HTC al zo'n camera.

Huawei zou het niet nodig vinden om zijn P9 te voorzien van een qhd-scherm, met de hogere resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Andere smartphonefabrikanten kiezen wel steeds vaker voor die resolutie, maar met een iets lager aantal pixels zou Huawei de accu van zijn smartphones willen ontlasten.

Surface Book

Volgens Venturebeat toont Huawei op het Mobile World Congress vermoedelijk ook een hybride tablet die draait op Windows. Het apparaat zou lijken op de Surface Book van Microsoft.

Eerdere geruchten uit China stelden dat het apparaat zowel Windows als Android zou kunnen draaien. Eerder kondigden onder meer Samsung en Asus al zulke toestellen aan, maar die werden naar verluidt geschrapt odmat het niet mogelijk bleek een licentie op zowel Windows als Android te bemachtigen. Het is onduidelijk of Huawei daar een oplossing voor heeft gevonden.

Lees meer over:
Tip de redactie