Wifi in trein blijft komende jaren gratis

De NS blijft de komende jaren gratis wifi aanbieden in de trein. In principe tot 2025.

Dat bevestigt een woordvoerder van de NS desgevraagd tegenover NU.nl.

In de concept-ontwerpconcessie, waarin de plannen van de NS tussen 2015 en 2025 staan, wordt ook gemeld dat de gratis wifi in intercity's wordt gecontinueerd.

Voorheen was onduidelijk of wifi in de trein in de toekomst wel gratis is. De overeenkomst met T-Mobile is afgelopen en tijdelijk neemt de NS de dienst bij die provider nog wel af, maar het is al op zoek naar een nieuwe samenwerking.

Overbodig

De woordvoerder van de NS bevestigt dat wifi gratis blijft, in principe tot 2025. "Maar niemand weet hoe het er over tien jaar uit ziet. We hebben nu al allemaal 3G en veel mensen zelfs 4G. Hebben we wifi over een paar jaar nog wel nodig?"

Zolang de NS wifi in de trein aanbiedt zal het echter gratis zijn, aldus de woordvoerder. De NS biedt naast wifi in de trein ook gratis internet aan op een aantal stations.

Welke provider de komende jaren de internetverbinding in de treinen van de vervoerder zal gaan verzorgen is nog niet bekend. "We voeren nog gesprekken. Welke provider kan wifi aanbieden en tegen welke kosten? We zullen daarover meer bekendmaken als de afspraken rond zijn."

Hoeveel wordt er gebruikgemaakt van wifi in de trein?

Op welke stations biedt NS al gratis wifi aan?

Lees meer over:
Tip de redactie