Gepubliceerd: 
Laatste update: 
11 september 2013 06:37
11 september 2013 14:38

Netflix beschikbaar in Nederland

Videostreamingdienst Netflix is in de nacht van dinsdag op woensdag voor Nederlanders beschikbaar geworden. Voor 8 euro per maand kunnen gebruikers van de dienst onbeperkt films en series streamen.

Foto:  Bloomberg

De dienst kan in Nederland betaald worden met zowel creditcard als via iDeal, na een gratis eerste maand. Netflix heeft in Nederland een speciaal Nederlands aanbod, met films als De Heineken OntvoeringKomt een Vrouw Bij de Dokter en Gooische Vrouwen.

Ook internationale series als Dexter en Family Guy zijn met de dienst te bekijken. Daarnaast produceert Netflix eigen series als House of Cards. De dienst vraagt de gebruiker direct naar een aantal favorieten, en raadt op basis daarvan nieuwe films en series aan.

Gebruikers kunnen Netflix daarna nog handmatig verder personaliseren. Ook leert Netflix van alles wat de gebruiker kijkt en beoordeelt, waardoor de kijksuggesties steeds beter zouden moeten worden.

Naast hun eigen profiel kunnen gebruikers nog gratis vier andere profielen van vrienden of familie toevoegen. Bij inloggen vraagt Netflix steeds wie er kijkt.

Apparaten

De films en series op Netflix zijn veelal in HD-kwaliteit, en kunnen onbeperkt worden gekeken. Netflix werkt op pc en Mac en er zijn apps voor Android, iOS en Windows Phone, Apple TV, en de meeste smart tv's. Ook werkt Netflix op spelcomputers als Xbox 360, PS3, Wii U, op thuisbioscopen en op Blurayspelers.

Met het standaardabonnement van 8 euro per maand kunnen gebruikers gelijktijdig op twee apparaten kijken, voor 12 euro per maand kan dat worden uitgebreid naar vier apparaten.

Nederland is het zevende Europese land waar Netflix beschikbaar is. Eerder was de dienst al te gebruiken in Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Netflix. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Voordat Neflix in Nederland beschikbaar was, werd al onderzocht hoeveel Nederlanders ge├»nteresseerd zijn in de streamingdienst.

Wat is Netflix precies en werkt het?

Door: NU.nl/Floris Poort

Eerdere berichten

Eerder

Beste apps

Geef jezelf even pauze van je smartphone, tik hele zinnen in door maar een paar letters in te toetsen en gebruik Flickr op je iPad in deze beste apps van de week.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Yosemite

Dit zijn de tofste nieuwe functies van OS X Yosemite, de opvolger van OS X Mavericks.

Lees verder

Lollipop en Nexus

Android 5.0 gaat Lollipop heten en er komen twee nieuwe Nexus-toestellen uit die direct draaien op deze nieuwe versie van Android.

Bekijk de Nexus 6 en 9